Удосконалення системи оцінки діяльності керівників і спеціалістів аграрних підприємств

Автор(и)

  • O. I. Zagorodniuk Уманський національний університет садівництва

Ключові слова:

системи оцінки діяльності керівників і спеціалістів, аграрні підприємства, практика організації управління, методи оцінки

Анотація

Стаття присвячена розробці практичних рекомендацій та науково обґрунтованих пропозицій щодо удосконалення системи оцінки діяльності керівників і спеціалістів аграрних підприємств. Проведений теоретичний аналіз поняття «оцінка персоналу». На основі аналізу проведеної оцінки особистісного потенціалу керівників і спеціалістів ДП НДГ «Родниківка» зроблено висновок про те, що рівень організованості 31% працівників апарату управління заслуговує на оцінку «відмінно», 65,4% – на «добре» та 3,4 – на оцінку «задовільно». Встановлено, що рівень організації керівників і спеціалістів знаходиться на достатньо високому рівні. Загалом, на даному етапі свого існування апарат управління ДП НДГ «Родниківка» знаходиться на середньому рівні свого розвитку, а значить має потенціал для розвитку і вдосконалення в майбутньому, що в свою чергу сприятиме досягненню поставлених перед підприємством цілей і завдань. За підсумками комплексної оцінки управлінської праці керівників і спеціалістів ДП НДГ «Родниківка» визначено, що лише 30% керівників якісно виконують свої обов’язки та відповідають займаним посадам. Якість роботи спеціалістів є нижчою за якість роботи керівників, лише 12% спеціалістів отримали вищий бал за якість своєї роботи. За результатами проведених досліджень запропоновано заходи щодо вдосконалення системи оцінки діяльності керівників і спеціалістів ДП НДГ «Родниківка» Уманського району Черкаської області.

Біографія автора

O. I. Zagorodniuk, Уманський національний університет садівництва

к.е.н., доцент кафедри менеджменту організацій

Посилання

Шекшня С.В. Управление персоналом современной организации. /С.В. Шекшня // Управленческо – практическое пособие. – М.: ЗАО «Бизнес-школа» Интел – Синтез», 1998. – 352 с.

Єгоршин А.П. Управління персоналом: Навчальний посібник для вузів. – 4-е вид., випр. – Н.Новгород: НІМБ, 2003. – 720 с.

Денисова А. Оцінка персоналу: «Бути чи не бути?» / А. Денисова // Управління персоналом. – 2006. – №21. – С. 60-63.

Чачава А., Оцінка персоналу – гарна можливість встановити зворотній зв’язок зі співробітниками / А.Чачава, В. Андрієв, Г. Александрова // Управління персоналом. – 2006. – №19. – С. 18-25.

Виноградський М.Д. Управління персоналом: Навчальний посібник. -К.: Центр навчальної літератури, 2006. – 504 с.

Управление персоналом организации. Практикум: Учебное пособие / Под ред. д. е. н., проф.. А.Л. Кибанова. – М.: ИНФРА- М, 2002. – 296с

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-03-06

Номер

Розділ

Економіка