Економіко-математичний аналіз показників діяльності банку

Автор(и)

  • I. Khadzhynov Донецький національний університет

Ключові слова:

система готівкового обігу, депозитна модель, ефективність діяльності банку, динамічна модель, скоринг, система управління активами та пасивами

Анотація

У роботі досліджено теоретичні аспекти розвитку банківської системи в контексті сприяння розвитку зовнішньоекономічної діяльності України та проаналізовано теоретичні основи дослідження ролі банківської системи в економіці країни. Розроблено депозитну та динамічну моделі, що побудовані на основі економіко-математичних методів. Розглядається підхід до побудови системи керування активами та пасивами роздрібних банків на базі вказаних моделей, а також приводиться формалізація системи кредитного скорингу та постановка задачі оптимізації прибутковості кредитного та депозитного портфелів. Дана оцінка результатів інтеграції вищенаведених моделей до системи управління банком. Визначено перспективи розвитку банківської діяльності в Україні як напряму стабілізуючого впливу міжнародного економічного розвитку.

Біографія автора

I. Khadzhynov, Донецький національний університет

д.е.н., доцент, професор кафедри «Міжнародна економіка»

Посилання

Бушуєва І.В. Основні напрямки забезпечення прибутковості комерційного банку за рахунок вдосконалення його менеджменту і діяльності / Бушуєва І.В.// Банківська справа – 2002. – №6 – С. 36-38.

Васюренко О., Азаренкова Г. Математичні методи і моделі у сфері аналізу та управління банківською діяльністю // Вісник Національно- го банку України. 2003. № 8.

Волошин І. Динамічна модель грошових потоків ідеального процентного банку // Банківська справа. 2007. № 2.

Линдер Н. Непрерывная модель управления денежными потоками банка // Финансовые риски. — 1998. — № 3. — С. 107–111.

Шпиг Ф., Деркач А., Смолий Я., Малюков В., Линдер Н. Модель управления платежным календарем // Финансовые риски. — 1997. — № 2. — С. 101–106.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-03-06

Номер

Розділ

Наукові записки