Удосконалення оцінки якісного рівня персоналу підприємств
Ключові слова:
персонал, сільськогосподарські підприємства, якісна характеристика, оцінкаАнотація
Проаналізовано рівень якісного забезпечення персоналом сільськогосподарських підприємств Луганської області за методикою оцінки якісної складової персоналу, що враховує групи показників (за освітою, досвідом, підвищенням кваліфікації, діловими якостями, характеристикою ефективності праці, досягнутим результатом). Проведено економічний аналіз факторів використання персоналу на підприємствах Луганської області. Розкрито роль впливу якісного рівня персоналу на фінансово-економічні результати їх діяльності.Посилання
Ткаченко В. Г. Кадровый потенциал аграрного сектора экономики – непременное условие конкурентоспособности структур АПК [Текст] / В. Г. Ткаченко // тез. докл. на международной научной конф. „Проблемы и перспективы повышения конкурентоспособности Российской экономики”. – Краснодар : Кубанский Государственный аграрный университет. – 2003. – № 7 – С. 350
Радько С. Г. Теоретические основы управления трудовым потенциалом [Текст] / Радько С. Г. – СПб. : филиал изд-ва „Просвещение”, 2007. – 318 с.
Рябоконь В. П. Професійно-кваліфікаційна структура робочої сили на селі [Текст] / В. П. Рябоконь // Економіка АПК. – 2009. – № 1. – С. 6.
Бурда Н. В. Роль підвищення кваліфікації персоналу [Текст] // Інноваційна економіка. – 2012. – № 4. – С. 90–94.
Іванов В. Б. Потенціал підприємства : науково-методичний посібник / В. Б. Іванов, О. М. Кохась, С. М. Хмелевський. – К. : Кондор, 2009. – 300 с.