Стан і тенденції інвестиційного забезпечення сільського господарства України.

Автор(и)

  • A.O. Kalashnikov Харківський національний аграрний університет ім. В.В. Докучаєва

Ключові слова:

стан, тенденції, інвестиції, інвестиційне забезпечення, сільське господарство, основний капітал, валова продукція

Анотація

Проаналізовано стан та тенденції інвестиційного забезпечення сільського господарства України. Досліджено динаміку показників інвестиційної активності в економіці та сільському господарстві України. Досліджено динаміку частки інвестицій в структурі ВВП та валової продукції сільського господарства в Україні. Проаналізовано взаємозв’язок між зміною загальних обсягів інвестицій в основний капітал та розмірів ВВП країни. Проведено аналіз розподілу інвестицій за видами економічної діяльності. Здійснено дослідження інвестицій в основний капітал у поєднанні з іншими факторами виробництва (земля та праця) з огляду на особливості сільськогосподарського виробництва. Визначено тенденції зміни показників інвестиційного забезпечення (питомі інвестиції на одиницю площі угідь та одного працівника), динаміки питомих прямих іноземних інвестицій в сільське господарство, а також здійснено оцінку їх впливу на рівень продуктивності праці, ефективності використання землі та в цілому ефективності діяльності.

Біографія автора

A.O. Kalashnikov, Харківський національний аграрний університет ім. В.В. Докучаєва

аспірант кафедри менеджменту організацій

Посилання

Кісіль М.І. Інвестиційна привабливість сільського господарства регіону / М.І. Кісіль // Економіка АПК. - 2014. - № 8 – С. 44.

Коденська М.Ю. Мотиваційні чинники інвестиційного забезпечення розвитку аграрно-промислового виробництва / М.Ю. Коденська // Вісник Академії праці і соціальних відносин Федерації профспілок України . - 2013. - № 2. - С. 62-66.

Саблук П.Т. Концептуальні засади розробки і реалізації інвестиційних програм в аграрно-промисловому виробництві / П.Т. Саблук, М.Ю. Коденська. – К: ННЦ «ІАЕ», 2012. – С. 43.

Башнянин Г.І. Макроекономіка / Г.І. Башнянин, Л.С. Томашик – Львів: “Новий Світ-2000”, 2006. – С. 86.

Офіційний сайт Державної служби статистики України // [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.ukrstat.gov.ua/

Кириленко І.Г. Перспективи вітчизняного АПК в світлі прогнозів ринку продовольства / І.Г. Кириленко, В.В. Дем’янчук // Економіка АПК. Міжнародний науково-виробничий журнал. – 2015. – №1. – С. 21-28.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-03-06

Номер

Розділ

Економіка