Економічний гістерезис малого бізнесу

Автор(и)

  • I.O. Akhnovska Донецкий национальный университет

Ключові слова:

економічний гістерезис, малий бізнес, економічна безпека, стартап, бізнес-янголи

Анотація

В найбільшій безпеці той, хто напоготові, навіть коли немає небезпеки. Це свідчить про те, що кожен суб'єкт господарювання повинен постійно стежити за забезпеченням безпеки. Великі організації мають власну службу безпеки. Малі підприємства не в змозі утримувати окремий підрозділ, але це не означає, що у них немає тих же проблем. Економічний гістерезис являє собою нездатність системи, що зазнала впливу факторів зовнішнього середовища, повернутися у вихідний стан. В даний час в економіці країни спостерігається криза. У статті описане явище економічного гістерезису на підприємствах малого бізнесу. Показано, що природа економічного гістерезису підприємств, як функціональних економічних систем, пов'язана з їх інерційністю і проявляється у відповідності з динамікою попиту і пропозиції.

Біографія автора

I.O. Akhnovska, Донецкий национальный университет

к.э.н., доцент кафедры экономики предприятия

Посилання

Информационная безопасность бизнеса. Исследование текущих тенденций в области информационной безопасности бизнеса – 2013 [Электронный ресурс]. – Режим доступа: www.kaspersky.ru/business.

Фінансові результати до оподаткування за видами економічної діяльності з розподілом на великі, середні, малі та мікропідприємства у 2013 році [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://www.ukrstat.gov.ua

Фінансові результати до оподаткування за видами економічної діяльності з розподілом на великі, середні, малі та мікропідприємства у 2013 році [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://donetskstat.gov.ua/statinform/finansi1.php?dn=1213/ – Вид с экрана.

Михайлова Е.А. Гистерезис в маркетинге: миф или реальность? / Е.А. Михайлова. // Маркетинг в России и за рубежом. – 2000. – № 2.

Шишкин В.В. Термодинамика экономических функциональных систем / В.В. Шишкин. // Международный научный журнал. – 2010. – № 4 – С. 27-31.

Шишкин В.В. Инерционность торговых предприятий как свойство экономических функциональных систем / В.В. Шишкин, И.В. Капустина, Г.В. Кудрявцева, В.И. Шишкин // Международный научный журнал. – 2012. – № 3. – С. 25-29.

Жаліло Я. А. Економічна стратегія держави у нестабільних економічних системах / Я. Жаліло. - К.: Національний інститут стратегічних досліджень, 1998. - 144 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-03-06

Номер

Розділ

Економіка