Рецензія на монографію «інноваційна конкурентоспроможність країн у сучасних умовах глобалізації» к.е.н., доцента І.В. Тараненко.

Автор(и)

  • Yu.Ye. Petrunia Академія митної справи України

Анотація

Посилення економічної нестабільності глобалізованого світу на початку ХХІ століття призвело до якісної зміни змісту та форм конкурентних відносин. Усвідомлення пріоритетної ролі знань визначило спрямування та змістовне наповнення процесу еволюції світової економіки, обумовило перехід до інноваційної конкуренції та формування інноваційної конкурентоспроможності. Розробка та реалізація ефективних національних стратегій інноваційного розвитку набули пріоритетного значення що, в свою чергу, підтвердило необхідність узагальнення та вдосконалення теоретико-методологічних і практичних засад підвищення конкурентоспроможності на основі формування інноваційних конкурентних переваг. Монографія к.е.н., доцента І.В. Тараненко «Інноваційна конкурентоспроможність країн у сучасних умовах глобалізації» висвітлює широке коло теоретичних і практичних проблем інноваційного розвитку країн з урахуванням сучасних особливостей циклічної світової динаміки, переходу до інноваційної парадигми конкуренції та конкурентоспроможності, формування стратегій інноваційної конкурентоспроможності в умовах глобалізації.

Біографія автора

Yu.Ye. Petrunia, Академія митної справи України

завідувач кафедри менеджменту зовнішньоекономічної діяльності, доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Рецензії