Цільові орієнтири фінансування науки в контексті євроінтеграції України

Автор(и)

  • K. Lysenko Донецкий национальный университет

Ключові слова:

дослідження, розробки, наукоємність ВВП, цільові орієнтири, євроiнтеграція

Анотація

У статті виконано порівняльний аналіз наукоємності ВВП України та країн Європейського Союзу. Виявлено відставання існуючого рівня і погіршення динаміки фінансового забезпечення наукової діяльності в Україні в порівнянні з європейськими країнами. Розглянуто основні положення стратегії і цільові орієнтири розвитку економіки країн ЄС до 2020р. Проаналізовано підходи та шляхи досягнення цільових орієнтирів фінансування наукових досліджень і розробок. Виявлено сучасні тенденції фінансування науки в Україні та ЄС. Зіставлено заходи реалізації стратегії «Європа 2020» з концептуальними підходами реформування системи фінансування та управління науковою діяльністю в Україні. Запропоновано підходи до гармонізації цільових орієнтирів фінансування науки в Україні з установками європейської стратегії «Європа 2020» .

Біографія автора

K. Lysenko, Донецкий национальный университет

к.э.н., доцент, доцент кафедры «Международная экономика»

Посилання

F. Maiani, “Legal Europeanization as Legal Transformation: Some Insights from Swiss “Outer Europe””, EUI Working Papers MWP 2008/32.

N. Levrat, R. Schwok, “Switzerland’s Relations with the EU after the Adoption of the Seven Bilateral Agreements” 6 EFARev. 335-354 (201), С. 337.

R. Schwok, Switzerland-European Union. An Impossible Membership?, (P.I.E. Peter Lang Publisher 2009).

Соглашение между ЕЭС и Швейцарией от 22 июня 1972 г., (O.J. 1972, L 300/189).

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-12-28

Номер

Розділ

Економіка