Аналіз страхового ринку України як частини моделі її фінансової системи

Автор(и)

  • N. Burkina

Ключові слова:

фінансова система України, страхові компанії, страховий ринок, ВВП, банківський сектор, НБУ

Анотація

У статті здійснений аналіз сучасної фінансової системи України, розглянута її структура, виокремлено її основні складові частини, що здійснюють значний вплив як одна на одну, так і на всю систему фінансів цілком. Також продемонстрований зв’язок її основних компонент, які класифіковані за певними ознаками. Зокрема, виявлені загальні властивості структурних ланцюгів фінансової системи та вплив одних компонентів системи на інші. Визначення складових фінансової системи та їх якісної та кількісної взаємодії дозволяє керувати всією фінансовою системою за допомогою опосередкованого впливу одного ланцюжка системи на інший як на мікро, так і на макрорівні. Це дозволяє також прогнозувати поведінку як кожного окремого грошового потоку, так і системи взагалі.У роботі значний акцент зроблений на страховій складовій фінансової системи України. Проаналізовано її сучасний стан, виявлені наявні проблеми та запропоновані шляхи подальшого розвитку.

Посилання

Финансовое право: Учебник. Пахмотов И.Н. Издание третье, с изменениями и дополнениями. – Х.: ООО "Одисей", 2007. – 328 с.

Василик О.Д., Павлюк К.В. Государственные финансы Украины. – М.: НИОС, 2002. – 606с.

minfin.gov.ua – электронный ресурс.

Юхименко П. І., Федосов В. М., Лазебник Л. Л. та ін. Теорія фінансів: Підручник / За ред. проф. В. М. Федосова, С. І. Юрія. — К.:

Центр учбової літератури, 2010. — 576 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-12-28

Номер

Розділ

Економіка